Telecom
Digitale telefoon
Digitale telefonie is de basis in telefonie en vervangt hierbij het oude traditioneel analoog bellen. Deze technologie is zo opgebouwd dat er voor iedere verbinding die moet gemaakt worden één fysieke lijn nodig is.
Stabiel, snel, goedkoop en veilig, is digitale telefonie.
Digitale telefonie is hetzelfde als het hedendaagse telefonieverkeer zoals we dat kennen. Hiervoor had je de analoge telefonie waar aansluitingen gebeurden via koperdraad op een telefooncentrale. Nu verloopt alles digitaal waarbij je steeds een fysieke kabel moet trekken van je telefooncentrale naar je telefoontoestel
Een digitale telefooncentrale hoeft niet gekoppeld te worden op je bedrijfsnetwerk of het internet. Je telefonie is dus los van elk netwerk, zo kan je rekenen op een 100% veilig communicatieverkeer
Is je telefooncentrale aan vervanging toe?
Dan is digitale telefonie de oplossing. Omdat er geen rekening moet gehouden worden met een bedrijfsnetwerk kan je het snel een centrale laten instaleren in je bedrijf via de reeds bestaande bekabeling.
Veiligheid zonder risico’s
Een digitale telefooncentrale hoeft niet gekoppeld te worden op je bedrijfsnetwerk of het internet. Je telefonie staat los van elk netwerk, zo kan je rekenen op een 100% veilig communicatieverkeer.
VoipBuster
VoipBuster is een internet telefoniedienst die bellen via internet aanbiedt, Voice Over Internet Protocol (VoIP) geheten. VoipBuster onderscheidt zich door de lage gesprekstarieven. Abonnees kunnen onderling gratis bellen, alsmede gratis bellen naar vaste aansluitingen in een groot aantal landen wereldwijd.
Analoog is de aanduiding voor een bepaald type signaal en de daarmee samenhangende technologie. Daarbij is een analoog signaal een signaal dat in principe traploos waarden kan aannemen in een continuüm. Praktisch zijn de waarden van een analoog signaal ook beperkt tot een eindig aantal. Analoog staat in tegenstelling tot digitaal, waarbij principieel slechts een beperkt aantal discrete niveaus mogelijk zijn. Sinds de opkomst van de elektronica wordt digitaal veelal in verband gebracht met elektronische systemen, maar mechanische, pneumatische, hydraulische en andere systemen kunnen ook als analoog of digitaal gekenmerkt worden.
Het belangrijkste verschil tussen analoog en digitaal ligt in de manier van verwerking van het signaal. Waarbij digitale technologie het oorspronkelijke signaal gereduceerd wordt tot een stroom bits – dus getrapt of sprongsgewijs – is bij analoge technologie het momentane signaal steeds analoog – dus traploos of glijdend – aan het oorspronkelijke signaal. Er is steeds analogie in de analoge signaaloverdracht: bijvoorbeeld de analogie tussen het geluid en het elektrische signaal dat een microfoon produceert, tussen de verschillende elektrische signalen in de versterker, en tussen de elektrische stroom in de luidsprekerkabel en het geluid dat door de luidspreker wordt weergegeven.
De oorspronkelijke betekenis van analoog en digitaal betrof de wijze van weergeven. Bij analoge weergave is de weergegeven grootheid analoog aan de weer te geven grootheid, terwijl bij digitale weergave de weer te geven grootheid met cijfers (digits) is aangeduid. Een bekend voorbeeld is de klok. Een gewone klok met wijzers heeft een analoge weergave, omdat de stand van de wijzers analoog is met de aan te geven tijd. Bij een digitale klok wordt de tijd in cijfers weergegeven.
Een veel gebruikte methode om een analoog signaal te transporteren is modulatie. Dit betekent dat van een basissignaal (bijvoorbeeld een sinusvormige draaggolf in de radiotechniek) een van de eigenschappen wordt veranderd: bij amplitudemodulatie wordt de amplitude van de draaggolf veranderd om het signaal te dragen, en bij frequentiemodulatie gebeurt hetzelfde met de frequentie van de draaggolf. Ook het veranderen van de fase van de draaggolf kan worden gebruikt. In een analoog modem dat wordt gebruikt om computers met elkaar te laten communiceren over een traditionele telefoonlijn, wordt een combinatie van modulatietechnieken gebruikt.
Elke vorm van informatie kan met een analoog signaal worden overgebracht. Vaak is zo’n signaal een elektrisch signaal dat door een opnemer of ontvanger wordt gevormd uit een bestaand signaal als geluid, licht, temperatuur, positie of druk.
De grootste beperking van analoge signaalverwerking is dat elk systeem onderhevig is aan ruis: willekeurige fluctuaties. Wanneer signalen herhaald worden omgezet of over lange afstanden worden getransporteerd, kunnen deze fluctuaties een belangrijke component van het signaal worden. Elektrische ruis kan worden beperkt door afscherming van de kabels en goede verbindingen.
Het ontstaan van ruis maakt het onmogelijk om signaalverlies en vervorming te corrigeren; wanneer immers het signaal versterkt wordt, wordt de ruis mee versterk
SIP telefonie
SIP staat voor Session Initiation Protocol en is de volgende stap in de evolutie van VoIP netwerken naar internet telefonie. SIP stelt je in staat om iemand te bereiken, ongeacht de plaats waar hij zich bevindt, of welk apparaat hij gebruikt voor de communicatie.
Voordelen van SIP
- Telewerkers zijn altijd bereikbaar op hun eigen telefoonnummer
- Voordelig bellen naar binnen- en buitenlandse bestemmingen
- Maakt nieuwe toepassingen mogelijk zoals instant messaging, aanwezigheidsbeheer, video,…
- Kosteloos bellen tussen telewerkers en kantoor
- Geen ISDN of analoge lijnen meer nodig
- Nummerbehoud en/of nieuwe nummers
Meer informatie over Telecom?
ELVA Security helpt u graag verder. Aarzel niet en maak nu een afspraak.