Branddetectoren

1. Optische rookdetector

Optische detectorDe OPTISCHE rookdetector: hij kijkt als je ogen. In de analysekamer, die een zwarte kleur heeft met een ingebouwde infrarood LED en een fotodiode, wordt bij rook het infrarood licht verstoord en wanneer door weerkaatsing het licht ontvangen wordt op de fotodiode, wordt er een alarm genereert.

Een optische rookdetector is gebaseerd op de lichtreflectie van zichtbare verbrandingsproducten. Deze detector wordt vooral geplaatst in open ruimten (bureel, magazijn, fabriekhallen). Optische detectoren kunnen het beste worden toegepast in situaties waarin smeulende branden met zichtbare rook ontwikkeling kunnen ontstaan. Optische rookmelders zijn over het algemeen meer effectief bij het opsporen van smeulende branden die urenlang smeulen alvorens vuur te vatten. Bronnen van deze branden zijn vb. een smeulende sigaret, zetels of bedden.

2. Ionische rookdetector

Ionische DetectorSimplistisch voorgesteld: hij ruikt zoals je neus.

De luchtkamer of ook de analysekamer genoemd wordt vergeleken met de referentiekamer. Door een onevenwicht in waarde t.o.v. beide kamers wordt er een alarmmelding veroorzaakt.

Ionisatie rookmelders zijn over het algemeen meer effectief bij het opsporen van vlammen, die brandbare stoffen consumeren en snel verspreiden. Bronnen van deze branden zijn vb. brandend papier in een prullenbak, of brandend vet op een fornuis.

Deze detectoren mogen niet meer gebruikt worden omwille van enerzijds de radioactieve onderdelen en anderzijds zijn deze schadelijk voor het milieu na gebruik.

3. Hittedetector

HittedetectorDe hittedetector: hij voelt zoals bvb. je vingertoppen. Een hittedetector is een brandalarmapparaat dat wordt ontworpen om te reageren als thermische energie van een brand verhoogt en de temperatuur van een warmtegevoelig element dat convected. De thermische massa en het geleidingsvermogen van het element regelen de tariefstroom van hitte in het element.

Alle hittedetectors hebben deze thermische vertraging. De detectors van de hitte hebben twee belangrijke classificaties van verrichting, „tarief-van-stijging“ en „vaste temperatuur.“

En hittedetector is speciaal voor ruimtes waar regelmatig rook is, zoals (horeca) keukens, is het aangewezen om een hittemelder te hangen. Deze brandmelder geeft alarm als de temperatuur te hoog wordt.En waarschuwt u zo tijdig bij brand. Er zijn detectoren van verschillende waarden, bijvoorbeeld 57°, 75°, 90°C. Wanneer deze temperatuur wordt bereikt volgt een alarmmelding.

4. Thermovelocimetrische branddetector (TVC)

TVC DetectorDe THERMOVELOCIMETRISCH ook TVC detector genoemd. Deze detektor kan op 2 verschillende wijzen een alarmmelding veroorzaken:

  • door een snelle stijging van de temperatuur binnen een bepaalde tijd
  • of door de maximum temperatuur van een bepaald type detector bijvoorbeeld 57°, 75° of 90°C.

Conventionele thermovelocimetrische of Thermodifferentiaal brand melder (58°C en/of stijging van minimum 10°C/min), uit de ECO1000 familie brandmelders en bijhorende sokkels. Compatibel met zowel brand- als inbraaksystemen vanwege zijn spanningsbereik (8 tot 30Vdc)
Dit is een combi branddetector die reageert op zowel rook (optisch) als warmte (hitte) detectoren.

De beste rookdetectie kiezen?

Maak nu een afspraak. ELVA Security zoekt samen met u naar de beste oplossing.

  1. CAPTCHA