Meldkamer

De ketting is zo sterk als de zwakste schakel

Daarom dient een goede beveiliging volledig te zijn.De reactie op een alarm is een essentieel onderdeel van een beveiliging en de meldkamer biedt hiervoor een aangepaste oplossing.

De meldkamer of het bewakingsstation ontvangt alle alarmen van uw inbraakalarm door middel van een SIA code. Deze alarmen worden op een scherm getoond samen met de gegevens van de klant, de installateur en de taak die de operator (bewaker op een meldkamer) moet uitvoeren. Vanaf dat moment is de operator verantwoordelijk voor de opvolging van het alarm.
meldkamer
Hij/zij zal acties ondernemen en coördineren om op een efficiënte manier een interventie op gang te brengen. De meldkamer is daarom 24 op 24 uur bemand, ook tijdens de weekenden en feestdagen.
Er zullen daarom nooit alarmmeldingen verloren gaan. Vanuit de meldkamer wordt dan personeel, familie, politie, technische dienst, interventie patrouille, enz.. opgeroepen.

De opvolging van elke oproep wordt eveneens gegarandeerd en zo nodig wordt er ingegrepen als de oproep niet goed wordt uitgevoerd. Uw alarminstallatie is standaard reeds uitgerust om meldingen te versturen naar een meldkamer.

Volgens de laatste wetswijziging op de alarmverificatie moet elke alarmmelding gecontroleerd worden op de echtheid van het alarm vooraleer de politie en hulpdiensten mogen verwittigd worden. Dit kan perfect opgevolgd worden door de meldkamer, die kan op hun beurt de nodige acties ondernemen.

Meldkamer van Connexcenter

ELVA Security werkt voornamelijk samen met de meldkamer van Connexcenter. Alle informatie omtrent deze meldkamer kan u terug vinden op hun site: http://www.connexcity.be en http://www.connexcenter.be/

Download hier de folder hier de folder van Connexcenter.

Fiscaal voordeel voor iedereen

  • De onkosten voor een aansluiting op de meldkamer zijn voor particulieren voor 30% van de investering en abonnementen tot max. € 750,00 jaarlijks in te brengen als fiscaal voordeel.
  • Voor bedrijven (BTW-plichtigen en vrije beroepen) is er een aftrek van 120% i.p.v. 100% op de gedane investeringen en abonnementen.

Meer informatie over alarmsystemen met meldkamer?

Aarzel niet en contacteer ons vandaag nog. ELVA Security beantwoordt graag al uw vragen.

  1. CAPTCHA