Inbraakdetectie

In functie van de ruimte die u wilt beveiligen, worden er door onze firma een aantal detectiemogelijkheden voorgesteld. Dat kunnen zowel magneetcontacten als ruimtelijk bewegingsdetectoren zijn. Er zijn eveneens elektronische trillingsmelders en glasbreukdetectoren. Door gebruik te maken van verschillende detectietechnieken en detectoren kan men tot een gepaste oplossing komen.

Veel voorkomende detectoren zijn:

1. Passief infraroodbewegingsdetector (PIR)

Deze is gebaseerd op het detecteren van warmteverschillen en bewegingen. Bijvoorbeeld als een persoon de ruimte betreedt, zal hij worden gedetecteerd door het verschil in lichaamstemperatuur met de achtergrond. Deze detectoren zijn uitermate geschikt voor kleinere ruimten.

Passief Infraroodbewegingsdetector

2. Dual detector

Deze detector combineert de infraroodtechniek met radar of ultrasoon detectie. Warmtebronnen, tocht en vallende voorwerpen zullen geen ongewenst alarm kunnen weergeven omdat in die gevallen slechts één van de twee systemen iets registreert. Deze detectoren zijn zeer geschikt voor grote ruimten en doorgangen.

Dual Detector

3. Magneetkontakten

In bepaalde ruimtes met slechts één of enkele toegangen kan gebruik worden gemaakt van magneetkontakten op deuren en ramen. Het voordeel van deze kontakten is dat de inbreker nog zal buiten staat, wanneer het alarm in werking treed en minder risico neemt om het pand nog te betreden. Magneetkontakten worden merendeels in combinatie geplaatst met andere detectoren.

Magneetcontacten

4. Glasbreukmelders

Daar waar de te beveiligen producten zich direct achter glas bevinden en van buiten bereikbaar zijn, wordt glasbreukdetectie toegepast. Dat komt onder meer voor bij juweliers, bontverkopers, foto- en hifiapparatuurwinkels, enz.

Glasbreukmelders

5. Detectie voor andere toepassingen

  • Bij raam of terreinbeveiliging wordt er regelmatig gebruikt gemaakt van actief infrarood, ook AIR beams genoemd. Eén of meerdere stralen dienen onderbroken te worden.
  • Bij kluis, tril en hitte detectie wordt eerder toegepast in de diamant en bank sector,  alsook de paniek knoppen.

Op zoek naar een goed inbraakdetectie systeem?

ELVA Security zoekt samen met u naar de beste oplossing voor uw inbraakbeveiliging. Aarzel niet en maak vandaag nog een afspraak.

  1. CAPTCHA