Brandhaspels

BrandhaspelAl onze brandhaspels zijn conform EN671-1. Wij hebben haspels van 20 en 30 m lang, vaste en zwenkbare haspels. De uitrusting van onze haspels is conform aan de basisnormen in combinatie met een muurhydrant.

Een haspel is ontworpen om het vuur te doven vooraleer het kan uitbreiden en verdere schade kan toebrengen aan de omliggende gebieden.

Een haspel kan enkel gebruikt worden voor klasse A branden en is niet geschikt en soms zelfs gevaarlijk voor brandende vloeistoffen (fritketel) en elektrische branden. (elektrocutiegevaar).

Een haspel spuit 33 cl water per seconde en is onuitputtelijk. Een haspel is speciaal ontworpen voor hoge gebouwen en bedrijfsgebouwen. Ze zijn verkrijgbaar in lengtes van 20 en 30 m  en in vast of zwenkbare uitvoering. Water geleidt wel elektriciteit en mag niet gebruikt worden op vloeistofbranden(oliën, vetten)
Haspelkast
Ieder compartiment groter dan 500 m² beschikt over ten minste één haspel; Ieder punt van het compartiment moet kunnen bereikt worden door de waterstraal van de straalpijp.

  • Idem voor de middelgrote en grote gebouwen.
  • Verder zijn er nog specifieke voorschriften voor: Ziekenhuizen, rustoorden, logiesverstrekkende bedrijven, campings, voertuigen, binnenschepen, stadia, dierenhandels, vuurwapens en munitie, hotels en schoolgebouwen enz….
  • Deze voorschriften kunnen geraadpleegd worden in de NVBB dossiers 120 tot en met 128
  • Het jaarlijks onderhoud van haspels gebeurt volgens de norn NBN 671-3.

Haspels worden  geregeld geplaatst in haspelkasten omwille van de esthetische waarde en heeft meestal ook een rode kleur. Aan elke haspel dient ook een branddrukknop aanwezig te zijn, alsook een muurhydrant waarop de brandweer hun slangen kunnen aansluiten.

Interesse in brandhaspels?

Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan.

  1. CAPTCHA