Branddetectie

BrandsireneElk jaar zijn er ongeveer 12.000 branden, u kent wellicht iemand uit uw vriendenkring, familie of buren, die op één of andere manier al betrokken waren bij een brand, Dit kan gaan van een  vlamoverslag in de kookpot,de barbecue of het tuinhuisje dat vuur vat, of tot een woningbrand. Of een brand in een bedrijf. Daarbij vielen er iets meer dan 100 dodelijke en 500 andere slachtoffers de voorbije jaren. De materiële schade is meestal niet te overzien en in vele gevallen betekent dit een stopzetting van de zaak.
Voorkom brand door een branddetectiesysteem op maat !

De meeste rook- of branddetectoren zijn heel stabiel en veroorzaken bijna nooit een vals alarm op voorwaarde dat de juiste detector wordt gebruikt voor de daarvoor ontworpen toepassing.

Deskundige begeleiding

Rookmelder
Laat u daarvoor deskundige begeleiden; elk type van detector is niet overal toepasbaar, op deze manier worden de voorschriften van plaatsing gerespecteerd van zowel de afstanden van de muur en t.o.v. elkaar, alsook de juist gekozen aantal detectoren voor een bepaalde oppervlakte.

Men mag besluiten dat al deze rook- en/of branddetectoren heel stabiel zijn, wanneer elk type detector correct wordt geplaatst in zijn juiste toepassing.
Sommige regelgevingen kunnen verschillen van gewest tot gewest.

Periodieke vervanging

Callpoints
Rook- en/of branddetectoren zijn sterk onderhevig aan vervuiling, waardoor zij enerzijds valse alarmen kunnen veroorzaken of anderzijds slecht of niet reageren. Dus nooit een alarmsysteem genereren want zij dienen een alarm te sturen naar de brandcentrale. Volgens de norm NBN S21-100 dienen rook- en branddetectoren periodiek vervangen te worden, standaard bij conventionele installaties is dit om de 5 jaar en bij analoge of adresseerbare branddetectie-installaties kan dit tot 8 jaar gaan. Op deze laatste branddetectiecentrales kan men meestal de vervuilingsgraad uitlezen.

Ook Uw autonome rookdetector bij u thuis met een batterij, is periodiek aan vervanging toe.

 1. Optische rookdetector
 2. Hitte detector
 3. Thermovelocimetrische branddetector (TVC)
 4. Multi-Criteria brandmelder

  Deze branddetector is een combinatie van zowel optische rookdetectie als warmte detectie en verkleind de kans op valse brandalarmen.

 5. Ionische rookdetector

  (De Ionische detector is in sommige bedrijven nog geplaatst, maar deze mag niet meer mag geïnstalleerd worden.)

 6. Er zijn nog andere detectie middelen om rook of brand waar te nemen
  1. Vlamdetectie
  2. Infrarood stralen of beams
  3. Lineaire hitte kabel

ELVA Security biedt u zijn expertise als integrator op het vlak van brandpreventie aan bedrijven en instellingen aan.

Meest recente branddetectie technieken

De meest recente branddetectie technieken zijn opgenomen in ons assortiment. Elke situatie is anders en de meest adequate technologie wordt gebruikt om vroegtijdig brand te detecteren. De snelheid van de detectie en identificatie van de precieze plaats zijn essentiële factoren om mogelijke verliezen te beperken.
Het verzenden van het alarm naar de dag en nachtbewaking centrale is een bijkomende beveiliging en zorgt voor de nodige reactie bij alarm.

Meer informatie over branddetectie?

ELVA Security beantwoordt al uw vragen en zoekt samen met u naar de beste oplossing.

Aarzel niet en maak vandaag nog een afspraak.

 1. CAPTCHA